Google beantwoordt de vraag over de oorzaken van rankingdalingen na een update van het kernalgoritme


Google's Office Hours Hangout bevatte een vraag over algoritme-updates en of de ranglijst van een negatief beïnvloede site wordt onderdrukt door een 'zachte straf'.

De persoon die de vraag stelde, verwees naar een zachte straf, een uitdrukking die al enkele jaren bestaat, maar niet echt iets is.

Ze verwijzen ook naar het lijden aan een "vlag" die aan hun site is toegewezen, wat erop wijst dat Google de site op de een of andere manier heeft gemarkeerd, zoals in gemarkeerd.

Hier is de vraag:

"Mijn beide websites zijn getroffen door verschillende updates, ongeveer 90% valt weg en hebben last van een soort vlag die onze sites onderdrukt totdat de zachte straf is opgeheven.

Of… is er zelfs een zachte straf? “

Dit is het antwoord:

"Nee, de genoemde updates die we publiceren op de pagina met rangschikkingsupdates op Search Central zijn geen sancties in welke vorm dan ook."


Dat bevestigt dat eventuele rankingdalingen in verband met een genoemde Google-update geen straf zijn en nooit op die manier mogen worden beschouwd, want dat is niet wat er gebeurt.

De Googler legde uit waarom het geen penalty is:

"Het zijn aanpassingen aan onze rangschikkingsalgoritmen, zodat ze een nog hogere kwaliteit en relevantere resultaten opleveren voor zoekgebruikers.

Als uw site na een update in de ranking is gedaald, volgt u onze algemene richtlijnen voor inhoud.

Bekijk hoe u uw site als geheel kunt verbeteren, zowel vanuit het perspectief van de inhoud als de gebruikerservaring, en misschien kunt u uw positie opnieuw verhogen.'


Kernupdate en reparatie van inhoud

Googlers adviseerden aanvankelijk dat er niets is om op te lossen wanneer een site positie verliest na een kernalgoritme-update.

Maar tegelijkertijd adviseerden ze ook om de inhoud te verbeteren, wat een enigszins gemengde berichtgeving is.



De Googler in de hangout (ik denk dat het Gary Illyes is) adviseerde degenen die een daling in de ranglijst hebben geleden, om zich te concentreren op het verbeteren van de ranglijst.

Dat advies is logisch omdat het naar voren brengen van "hogere kwaliteit en relevantere resultaten" impliceert dat het algoritme zich op de inhoud concentreert.

Zachte straf

Ik werk al meer dan 22 jaar in de zoekindustrie en de term 'zachte straf' is niet echt.
Er is geen halve versie van een penalty. Een site wordt bestraft (door een handmatige actie) of niet.

Het is een allesomvattende uitdrukking die iets uitlegt zonder het echt uit te leggen, zoals de uitdrukking 'motorprobleem'.

Niet-penalty-ranking kan door veel verschillende oorzaken worden veroorzaakt:

• Inhoud gerelateerde problemen
• Verbetering in hoe Google zoekopdrachten begrijpt
• Kwaliteitsproblemen
• Een concurrent heeft gewoon betere content

Kijk/luister naar de Google Office Hours Hangout om 15:08 minuten.